Beskrivelse
Lad svampejagtens magi leve videre i køkkenet! Ikke altid svampetoast og flødepasta, svampe kan så meget mere gastronomisk: kantarelvafler, confiterede østershatte, glaserede Karl Johan-spyd …
Svampejagt er en vidunderlig måde at komme tæt på naturen: Den boblende energi, når du har spottet en spisesvamp i mosset, glæden ved forsigtigt at lirke den fri fra underlaget, skære bunden af den, tjekke den for orm, og lægge den nænsomt ned i kurven til de andre.
Men hvad så når du kommer hjem? Er det flødepasta og svampetoast hele ugen? Ingen skam i det; det er vidunderlige retter, men der er meget mere at komme efter.
De svampe du plukker i skoven har meget mere smag, end dem du køber i supermarkedet. De har også meget større variation. Tekstur og smag spænder bredt fra judasører over blomkålssvamp til kantarel og rørhat. Alle har de deres egne superkræfter i køkkenet, og det kan godt betale sig at dykke ned i deres gastronomiske muligheder. Uanset om svampene spiller hovedrollen eller danner bagtæppe i en ret, så gemmer de på et smagsunivers uden sidestykke.
Bodil Sofie Espersen og Søren Espersen er datter og far og har hele Bodils liv haft en fælles glæde ved svampejagt og svampetilberedning. I denne bog gennemgår de Danmarks mange spisesvampe og lærer dig at lave vidunderlig mad med dem.
Yderligere information
Serie | KogebøgerSankeSvampebøger |
---|---|
Forfatter(e) | Søren Espersen Bodil Sofie Espersen |
Kategori | Bøger |
Genre(r) | Mad Og Gastronomi |
Udgivelsesdato | Er udgivet |
Sprog | Dansk |
ISBN-13 | 9788773391556 |
ISBN-10 | 8773391557 |
Indbinding | Indbundet |
Udgave | 1 |
Oplag | 1 |
Sidetal | 192 |
Dimensioner | Bredde: 22Cm - Højde: 28.9Cm |
Genveje | Kogebøger - BøgerSanke - BøgerSvampebøger - Bøger |
Tags | Svampe, Svampejagt, Sanke, Sankning, Vilde Planter, Spiselige Planter, Karl Johan, Kantarel, Skovtur, Skoven, Bålmad, Naturbog, Svampetur, Efterår, Svampesamlerens Kogebog, Bøger, Bog |