Low Fodmap Diet 1 - Mette Borre - Bog

3 anmeldelserIndbinding: Hæftetinfo
239,95 kr
Forlagets pris 299,95 kr
Du sparer 60,00 kr (20%)
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 66.813 anmeldelser

Beskrivelse

Grundbog.

Low FODMAP diet går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der giver problemer, når man har irritabel tarm (IBS). Ved at følge en Low FODMAP diet vil de fleste opleve mindre oppustethed, færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling i tarmen. Symptomer, som for de fleste medfører en række begrænsninger, fx i det sociale liv. Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen. Ny opdateret udgave med bl. a. energiberegninger på alle opskrifter.

Om forfatterne:
Cæcilie Gamsgaard Seidel. Født i 1984 og uddannet klinisk diætist i 2010 samt cand. scient. i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2014. Hun har gennem sin uddannelse en god teoretisk viden om kost og tarmsygdomme. Hun har siden 2012 vejledt i kost ved mave-tarm-sygdomme på Aleris-Hamlet og i eget firma, DiætistCentret. Cæcilie afsluttede i november 2013 uddannelse i Low FODMAP Diet på King’s College, London.

Lisbeth Jensen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Lisbeth har arbejdet med ernæringsbehandling ved mave-tarm-kanalens sygdomme på Køge Sygehus i 14 år. Siden 2008 har Lisbeth været ansat på Herlev Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens sygdomme. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.

Marianna Lundsteen Jacobsen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Marianna er ansat på Sygehus Sønderjylland. Marianna er medforfatter på bogen Boghvede 2 i 2012 sammen med læge Hans Gert Jakobsen. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.

Mette Borre. Født i 1959 og uddannet klinisk diætist i 1992. Mette er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens og leverens sygdomme. Hun er underviser på uddannelsen af kliniske diætister i Aarhus og på cand. scient.-uddannelsen i klinisk ernæring i København. Mette er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og medlem af Sundhedsstyrelsens Godkendelsespanel for ernæringspræparater. Derudover er hun medforfatter til bogen Kræft og ernæring, genvind styrke og livskvalitet, lærebøgerne Ernæring og Klinisk Ernæring samt bøgerne Low FODMAP diet 1, 2 og 3. Hun har gennemført uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og underviser andre diætister i Low FODMAP-diæten.

Stine Junge Albrechtsen. Født i 1979 og uddannet klinisk diætist i 2008. Stine har primært arbejdet med overvægtige, men har siden december 2011 vejledt i tarmsygdomme. Hun har i januar 2013 afsluttet uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og er vejleder i egen klinik, Guided by Stine. Stine er medforfatter på flere bøger, bl. a. bøgerne Low FODMAP diet – giver ro i maven; Gastric Bypass – inspiration til livet og maden efter operationen sammen med Den Skaldede Kok; Tab 12 kilo på 12 uger med Henrik Duer samt en bog om madpakker, Superhelten og Prinsessen på ærten spiser også madpakker.

Yderligere information

SerieKogebøgerLow Fodmap Diet
Forfatter(e)Mette Borre Lisbeth Jensen Stine Junge Albrechtsen Marianna Lundsteen Jacobsen Cæcilie Gamsgaard Seidel
KategoriBøger
Genre(r)Mad Og Gastronomi
ForlagMuusmann Forlag
UdgivelsesdatoEr udgivet
SprogDansk
Vis mere

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Low Fodmap Diet 1 Bog til 4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser
Bedøm produktet
Johanne Nielsen
Fine oplysninger men selve opskrifterne er ikke særlig indbydende eller til at gå til. Billederne af maden er feks ikke særlig appetitvækkende.
En med IBS
Ganske glimrende bog, der dels beskriver sygdomsmekanismen i IBS (irritable bowel syndrome aka irritabel tarm), og opdagelsen af hvorfor FODMAP-diæten virker. Tillige gode opskrifter. Jeg vil bestemt anbefale bogen til alle med IBS. Vil dog understrege, at du ikke skal sætte dig selv på diæten, før en speciallæge i mave-tarm sygdomme har undersøgt dig grundigt, og tilrådet dig at følge den. Det skyldes, at IBS-symptomer også kan skyldes andre og mere alvorlige sygdomme. Dette understreges også i bogen.
Ruth Johansen
Det har været en rigtig god bog, min mand har det meget bedre nu, ingen smerter eller oppustedhed. Jeg vil give 5 stjerner