Beskrivelse
Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian 4.'s tid.
"Renæssancemad" - Underholdende, kulturhistorisk kogebog, der tager udgangspunkt i en bryllupsfest Christian 4. holdt for sin søn i 1634, da han giftede sig med Magdalena af Sachsen. Bi Skaarup forsøger at rekonstruere dette festmåltid, dels gennem læsning af de breve, der udgik fra kancelliet eller kongen selv, dels ud fra beskrivelser af Charles Ogier, den franske gesandts sekretær, der skrev en bog om sit besøg i Danmark.
Øjenvidneberetninger, råvarelister og opskrifter giver mulighed for at genskabe både den overvældende festmad og renæssancens hverdagsretter i det moderne køkken.
Omslagsgrafiker: Lars Møller Nielsen
Yderligere information
Serie | Kogebøger |
---|---|
Forfatter(e) | Bi Skaarup |
Kategori | Bøger |
Genre(r) | Mad Og Gastronomi |
Forlag | Gyldendal |
Udgivelsesdato | Er udgivet |
Sprog | Dansk |
ISBN-13 | 9788702047042 |
ISBN-10 | 8702047042 |
Indbinding | Indbundet |
Udgave | 1 |
Oplag | 2 |
Sidetal | 155 |
Dimensioner | Bredde: 17.5Cm - Højde: 25.2Cm |
Genveje | Kogebøger - Bøger |
Tags | Renæssancemad, Bøger, Bog |
GPSR | Produktsikkerhed |