Januar Udsalget slutter snart
close

Grønt Med Umami Og Velsmag - Ole G. Mouritsen - Bog

11 anmeldelserIndbinding: Indbundetinfo
289,95 kr
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 66.773 anmeldelser

Beskrivelse

Håndværk, viden og opskrifter.

Inspireret af forskellige madkulturer, som spiser meget grønt, f. eks. den asiatiske, giver forfatterne et videnskabeligt baseret svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønt, hvad enten det er planter, alger eller svampe. Udgangspunktet er den totale smagsoplevelse, som bygger på alle vores fem sansers interaktion med maden.

Der er i bogen især fokus på, hvordan man kan tilberede mad af grønt, så det får velsmag (især umami) og en interessant og spændende mundfølelse, så man både får lyst til ikke bare at spise grønt, og også spise mere grønt.

Bogen giver en lang række tips til, hvordan man selv meget nemt kan lave mad af grønt, som bliver ensmagsmæssig oplevelse. Alle bygger de på egne erfaringer i køkkenet og videnskabelig indsigt i, hvad der giver maden smag og mundfølelse, og hvordan vi både fysiologisk og neurologisk opfatter en smagsoplevelse. Den grønne bølge er over os, og ernæringseksperter, kendte kokke og repræsentanter for den vegetariske og veganske bevægelse har hver deres bud på, hvordan man tilbereder grøntsager.

En grønnere kost fremhæves som en nødvendighed for både en mere klimavenlig og bæredygtig udnyttelse af jordens fødevareressourcer og for en måde at bekæmpe den kraftige vækst i kostbetingede sygdomme, især hjerte-karsygdomme, fedme og diabetes.

Ole G. Mouritsen er dr. scient. og professor i gastrofysik ved Københavns Universitet. Han er leder af Smag for Livet, et center for smag støttet af Nordea-fonden. Han er valgt medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og Akademiet for de Tekniske Videnskaber samt præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Hans forskning omhandler grundvidenskabelige emner såvel som anvendelser inden for bioteknologi, biomedicin og fødevarer. Han har modtaget en række priser for sin forskning og forskningskommunikation, fx mad+medier prisen 2013 for akademisk madformidling og DuPont Nutrition & Health Science Medal for Excellence in Food Science 2016.

Klavs Styrbæk er kok og driver virksomheden STYRBÆKS sammen med sin hustru Pia Styrbæk. I 2008 blev han tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for kogekunst. Han har ved en kombination af konsistent og kreativt håndværk, krydret med nysgerrighedsdrevet begejstring, skabt en gourmetvirksomhed, hvor madoplevelsen og kvaliteten altid er i top. Med særlig sans for at skaffe unikke lokale råvarer af høj kvalitet har han stedse formået at holde kursen fast og samtidig ladet sin idealisme og begejstring åbne for fornyelse, der er præget af stor sikkerhed med hensyn til kvalitet.

Yderligere information

SerieKogebøgerNytårsforsætter Fra GyldendalSund Kost Fra GyldendalVegetar
Forfatter(e)Ole G. Mouritsen Klavs Styrbæk Jonas Drotner Mouritsen
KategoriBøger
Genre(r)Mad Og Gastronomi
UdgivelsesdatoEr udgivet
SprogDansk
ISBN-139788702294941
Vis mere

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Grønt Med Umami Og Velsmag Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 11 anmeldelser
Bedøm produktet
Anne Lund
Grønt med umami og velsmag giver en glimrende indføring i hvad smag af mad er og hvordan smagsstofferne virker, krydret med gode historier om hvordan man forskellige steder i verden får smag frem i køkkenerne. Opskrifterne giver gode tips til hvad man selv kan få smagen frem og der er et godt afsnit, 'smagshylden', der beskriver de forskellige ingredienser.
Lone Kamper
Virkelig god og oplysende bog med utroligt smukke billeder
Anonym
Velskrevet , spændende og smuk bog . Kan varmt anbefales
Jette Lund Iversen
Bogen er lidt for svær for mig, jeg kan bedre lide Umamis tidligere bogudgivelser.
Elisabeth Johansen
Mere til det profesionelle køkken.
Anne Maria Petersen
Meget inspirerende.
Giver ny viden.
Så god, at jeg også har købt en ekstra til gave.
Pia
Denne bog er genial til vegetarer og andre med hang til grøn mad.
Fuld af viden og baggrund så man selv kan eksperimentere og forfine madens smag.
Poul Erik Bruun
Hurtig levering, alt fungerede!
Annette Sørensen
Rigtigt spændende bog der bidrager med en mere professionel vinkel på vegetarmad end de fleste