Januar Udsalg - se alle tilbud
close

Ren Nydelse - Louise Havkrog Salomo - Bog

3 anmeldelserIndbinding: Indbundetinfo
209,95 kr
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 66.349 anmeldelser

Beskrivelse

Nyrevenlig hverdagsmad.

78 opskrifter, som dine nyrer og dit hjerte vil elske - udviklet i samarbejde med Meyers Madhus.

Almindelig dansk hverdagsmad kan være hård kost for nyrerne. Især hvis man spiser mange færdigretter, saltet og røget pålæg, kød fra okse og svin og er flittig med saltbøssen. Det kan få affaldsstoffer til at hobe sig op i blodet og sætte skub i udviklingen af nyresygdomme, som rammer 10-15 procent af os.

Heldigvis findes der en dejlig måde at spise på, som kan reducere mængden af affaldsstoff er. Først og fremmest gælder det om at spise flere grøntsager, mere frugt og flere kostfibre. De råd kender de fleste, men desuden skal man holde et vågent øje med madens indhold af proteiner og salte, fx fosfat, der kan gemme sig i ellers sunde råvarer som ost, mælk og brød.

Louise Havkrog Salomo, læge og ph. d., og Nikita Misella Hansen, ph. d.-studerende, cand. scient. og klinisk diætist, er begge ansat på Rigshospitalets nyreafdeling, og de har lige dokumenteret i et videnskabeligt langtidsstudie, at deres bud på en ny, nyrevenlig hverdagsmad rent faktisk virker. I Ren nydelse afslører de principperne og præsenterer 78 herlige madopskrifter, som kan hjælpe alle, der ønsker at hjælpe deres nyrer. Måske også blodtrykket. Opskrifterne kan nemlig sænke et forhøjet blodtryk, fordi blodtryk og nyrer påvirker hinanden: Et forhøjet blodtryk kan skade nyrerne, og en nedsat nyrefunktion kan føre til højt blodtryk og udvikling af hjerte-kar-sygdomme.

”Kosten er en meget vigtig medaktør, hvis man vil forebygge eller undgå at forværre en nyresygdom. Men det er vigtigt at sammensætte den rigtigt. I stedet for lave restriktioner og begrænsninger har vi tænkt Nyrevenlig Hverdagsmad som et ”whole food approach”, som kan spises af alle. Som en helt ny kost, som smager godt, er nem at lave og følger årstiderne – og føles som et naturligt tilvalg,” siger forfatterne. Bogens opskrift er er udviklet i samarbejde med kokke fra Meyers Madhus.

Yderligere information

SerieKogebøger
Forfatter(e)Louise Havkrog Salomo Nikita Misella Hansen
KategoriBøger
Genre(r)Mad Og Gastronomi
UdgivelsesdatoEr udgivet
SprogDansk
ISBN-139788740078657
Vis mere

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Ren Nydelse Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser
Bedøm produktet
Kath Munstermann / V. Werner
God og lærerig bog med gode opskrifter.
Merete Andreasen
Lækre opskrifter ❤️
Poul Gramvad Jensen
78 opskrifter som virkelig smager af noget :)