Beskrivelse
En kogebog med insekter.
Insekter er en helt almindelig del af menuen i mange lande.
Det er sjovt og udfordrende at sætte tænderne i en sprødstegt græshoppe vendt i krydderier, men det er også en meget nærende og proteinrig kilde, som vi kommer til at se meget mere til. Efterspørgslen på kød vokser, og produktionen af det slider hårdt på miljøet. Der er derfor brug for alternative proteinkilder, når vi skal tænke bæredygtighed ind i vores hverdag.
Det er meget nemt og ikke særlig energikrævende at dyrke insekter, og allerede i dag kan man få fødevaregodkendte insekter i Danmark. Udfordringen kommer, når de små kryb ligger på køkkenbordet og skal med i aftensmaden eller i festmenuen. Nogle insekter har ikke den store smag, men fungerer udelukkende som ‘fyld’ og næring i eksempelvis fars eller bagværk. Andre insekter, som fx myrer, har en markant citrussmag, som kan anvendes i retter, hvor citrongræs, grape og lime normalt ville indgå.
Insekter har i årevis været anvendt i fødevarer og kosmetik forklædt som E120 (karmin eller kochenille) – skjoldlus hedder de i naturen og indeholder en kraftig rød farve, som mange af os danskere dagligt indtager.
Det er vigtigt at komme igang på en god måde, og i denne bog kommer der en masse sjove opskrifter på sprøde snacks og spændende retter, som kan pifte festmenuerne op og vænne dine gæster til tanken om seksbenet mad.
Om forfatteren Rasmus Leck Fischer er uddannet kok og har en fortid på Søllerød Kro, Dragsholm Slot og restauranter i Frankrig og Spanien. Han har i flere år arbejdet freelance som redaktionskok på flere populære tv-programmer som fx Puk & Herman går i land. Derudover leverer han løbende opskrifter til madmagasinet Gastro. Han er i dag køkkenchef i Atelier 1B (private dining) under Gastronomisk Innovation. Rasmus’ interesse for vild og naturlig mad har blandt andet udmøntet sig i to kogebøger: UKRUDT – en kogebog med nordiske urter (2012) og SNAPS – Naturen på flaske (2013).
Om fotografen Flemming Gernyx er selvstændig fotograf og skildrer med stor dedikation emner som mad, produkter, portrætter, sport og rejser. Han har fotograferet flere kogebøger, leverer månedlige fotoserier til madmagasiner i hele Norden og følger nogle af verdens bedste kokke i diverse konkurrencer, bl. a. Bocuse d’Or, gastronomiens svar på VM.
Fotograf: Flemming Gernyx
Yderligere information
Serie | KogebøgerMuusmann Gastro |
---|---|
Forfatter(e) | Rasmus Leck Fischer Flemming Gernyx |
Kategori | Bøger |
Genre(r) | Mad Og Gastronomi |
Udgivelsesdato | Er udgivet |
Sprog | Dansk |
ISBN-13 | 9788793314825 |
ISBN-10 | 8793314825 |
Indbinding | Indbundet |
Udgave | 1 |
Oplag | 1 |
Sidetal | 156 |
Dimensioner | Bredde: 22.3Cm - Højde: 28.8Cm |
Genveje | Kogebøger - BøgerMuusmann Gastro - Bøger |
Tags | Kogebog, Opskrifter, Madlavning, Insekter, Insekt, Klima, Livsstil, Klimakrise, Bæredygtigt, Bæredygtig, Bæredygtighed, Klimavenligt, Grøn Omstilling, 0-Waste, Zero Waste, Insectivore, Bøger, Bog |
Fremragende
66.381 anmeldelser
Billig, sikker og hurtig nethandel er noget, som vi bestræber os på, at brugerne altid får hos Gucca.
Hos Gucca.dk vægter vi sikkerheden højest, og vi ser den, som det vigtigste element ved e-handel. For at give dig tryghed når du handler hos Gucca, benytter vi naturligvis kun en NETS godkendt løsning for online betaling. Derfor er køb og betaling online helt sikkert hos Gucca.
Vi yder altid 100 dages fuld returret, helt uafhængig af hvilket produkt du har købt hos os. Kort sagt betyder det, at hvis du af forskellige årsager ikke ønsker at beholde din vare, kan du uden videre returnere varen til os, hvorefter dine penge bliver refunderet. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, såfremt du har spørgsmål, før du returnerer en vare.
Vi ved, at du venter på dit produkt, og vi har derfor skruet op for leveringstempoet, så varen kommer sikkert og hurtigt frem til dig. Du har din vare i hænderne indenfor 1-2 hverdage, såfremt den er på lager. Den præcise lagerstatus er altid synlig ved hver enkelt vare. Er du stadigvæk i tvivl om et produkts lagerstatus eller leveringstid, så kontakt os.
Du har i vores shop mulighed for at betale på adskillige måder. Du kan altid vælge netop den betalingsform, der passer dig bedst. Lige meget hvad du gør brug af, kan du føle dig tryg og sikker, når du handler hos Gucca.dk I vores FAQ kan du se en oversigt over alle vores betalingsmuligheder. Anvender du kreditkort, så har du den fordel, at pengene først trækkes fra din konto, den dag produktet sendes afsted til dig.
Opstår der problemer i forbindelse med dit besøg på Gucca.dk, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at tage fat i os. Kundeservice er åben mellem 10-15 alle hverdage, og vi tager imod din henvendelse med et smil og godt humør.
Køber du hos os, har du altid mulighed for at tracke din ordre hele vejen, fra den sendes fra vores lager, og til den er dig i hænde. Når du har betalt og modtaget din kvittering, får du mulighed for at besøge din ordreside. Du kan se, hvornår vi afsender din forsendelse, på din ordreside. Når vi har afsendt dit produkt, vil du i samme øjeblik modtage en e-mail fra os.