Januar Udsalget slutter snart
close

Bogen Om Bønner Og Linser - Aksel Nissen - Bog

4 anmeldelserIndbinding: Indbundetinfo
139,95 kr
Forlagets pris 189,95 kr
Du sparer 50,00 kr (26%)
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 66.773 anmeldelser

Beskrivelse

I alle bogens 52 opskrifter indgår der bønner eller linser, der indeholder mange vigtige mineraler og vitaminer, bl. a. B-vitaminet folat, der gavner den naturlige celledeling. Det er desuden påvist, at bønner og linser forebygger forhøjet kolesterol og diabetes 2.

Bønner og linser er yderst kaloriefattige og indeholder masser af kostfibre, så de er gode for fordøjelsen og den slanke linje. Endelig har de et højt proteinindhold, hvilket gør dem til et sundt og klimavenligt alternativ til kød.

Halvdelen af opskrifterne er rent veganske, og når der bruges kød, er det som regel i form af fisk eller kylling. Bogen indeholder også helt traditionelle retter såsom lakseroulader, kyllingefrikadeller og pizza. I Danmark bliver der årligt købt 104 millioner pizzaer, men hvorfor ikke bage sin egen og følge bogens opskrift, hvor bunden er fuldkornsdej, der dækkes med en lækker linsesauce og velsmagende grønsager?

Uddrag af bogen: Herunder beskriver forfatteren, hvorledes man kan tilberede en kikærtesauce, der i den pågældende opskrift skal ledsage pestomarinerede laksefileter og frisk båndpasta:

Klargør ingredienserne til kikærtesaucen:
Hak de 2 løg i ikke alt for store tern. De svitses i olivenolie sammen med 200 g kogte kikærter, 3 fed presset hvidløg og 1 finthakket rød chili. Når løgene er blanke, tilsættes en dåse hakkede tomater og 70 g tomatpasta. Krydr saucen med 1 spsk. fiskesauce, ¼ tsk. salt, ¼ tsk. cayennepeber og ¼ tsk. oregano. Blandingen skal simre ca. 15 min. I de sidste 5 minutter skal ærterne koge med. Til sidst koges den friske fettuccine i 2 minutter. Husk lidt salt og olie i kogevandet.

En lynhurtig middagsret – men superlækker!

Om forfatteren: Aksel Nissen er uddannet som lærer og har undervist både børn og voksne. Sideløbende hermed har han udgivet en lang række lærebøger. Interessen for madlavning har altid været til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans børn fik sund mad.

Omslagsgrafiker: Anne Koch Rasmussen

Yderligere information

SerieKogebøgerKolesterolSund MadVeganer
Forfatter(e)Aksel Nissen
KategoriBøger
Genre(r)Mad Og Gastronomi
UdgivelsesdatoEr udgivet
SprogDansk
ISBN-139788772184395
Vis mere

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Bogen Om Bønner Og Linser Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser
Bedøm produktet
Jette Geertsen
Bogen er inspirerende og overskuelig, let at gå til..
Aksel Nissen formår, billedligt og skriftligt at give indsigt i disse retter

Johanne Nielsen
Gode opskrifter men billederne er ikke specielt indbydende.
Inger Vadum Albert
En god bog med dejlige opskrifter
Anonym
Spændende og praktisk bog med rigtig gode forslag til, hvordan man kan integrere linser, bønner og kikærter i den daglige madlavning. Retterne er velsmagende og opskrifterne er overskuelige og ledsaget af flotte billeder.