Beskrivelse
Der var engang, hvor kød og solide måltider var sagen. Hvor livskraften kom af en sund appetit. ”Fleisch macht fleisch”, sagde tyskerne, og danskerne troede dem.
Derfor havde man herhjemme også noget svært ved at tage den uortodokse læge og ernæringsekspert Mikkel Hindhede seriøs, da han i 1906 begyndte at fremsætte sine radikale ideer om danskernes fødeindtag. Født og opvokset i et nøjsomt vestjysk bondehjem mente han, at en mand fint kunne leve på en simpel kost af groft brød og grøntsager. Det var tilmed meget billigere. Han foreslog sågar at spise havregrynene rå og blev til grin i det ganske land.
Men Hindhede fik ret, og i dag vender kostpyramiden faktisk den vej, han i sin tid anbefalede. Sagen er ikke længere bøf, og det ikke kun, fordi store mængder kød ikke er bæredygtigt.
Mikkel Hindhede og reformen af vores ernæring følger dr. Hindhedes kamp for at forbedre danskernes sundhed over en periode på mere end 40 år. I lyset af den livsreformbevægelse, som skyllede ind over Vesten fra omkring 1890, følger bogen Hindhedes vej mod, hvad han selv beskrev som livslykke, den rigtige måde at leve og ernære sig på. Sideløbende får vi alle kontroverserne, Hindhedes syn på alkohol, spørgsmålet om smør eller margarine og beregninger på, hvor meget mad en voksen mand egentlig har brug for.
Yderligere information
Forfatter(e) | Daniel Henschen Sven Halse |
---|---|
Kategori | Bøger |
Genre(r) | Krop Og Sind |
Udgivelsesdato | Er udgivet |
Sprog | Dansk |
ISBN-13 | 9788771846270 |
ISBN-10 | 8771846271 |
Indbinding | Indbundet |
Udgave | 1 |
Oplag | 1 |
Sidetal | 220 |
Dimensioner | Bredde: 21.5Cm - Højde: 25.7Cm |
Tags | Ernæring, Kost, Biografi, Kostpyramide, Mikkel Hindhede Og Kampen Om Danskernes Kost, Bøger, Bog |