Beskrivelse
Mejerilære 1 indeholder aktuel viden om mejeribrugets udvikling, mælkekemi, mælkekvalitet, mælkens skumning, varmebehandling, membranfiltrering, rengøring og syrningsteknologi.
Mejerilære 1 udgør, sammen med Mejerilære 2, de meget roste grundbøger til faget Mejerilære.
IndholdMejeribrugets udvikling
Oldtiden
Middelalderen
Nyere tid til ca. 1860
En ny tids mejeribrug
Prisudviklingen for vigtige landbrugsvarer i 1800-tallet
Bestræbelser for at forbedre det gamle mejerisystem
Mejeribrugets industrialisering
Andelssamarbejdets grundprincipper
Hvad opnåede landmændene?
Begyndervanskeligheder
Mejeriernes udvikling i det 20. århundrede
Organisationer, forskning og uddannelse
Organisationer og lovgivning
Forskning og forsøgsvirksomhed
Konsulentvirksomheden
Uddannelse og undervisning
Mælkekemi
Forskellige dyrearters mælk
Komælkens sammensætning
Variationer i mælkens sammensætning
Sammenhængen mellem fedt- og proteinindhold
Partikelstørrelse og opløsningstilstand
Mælkefedt
Fedtstoffer i mælken
Triglycerider
Smelte- og størkningspunkt. Vægtfylde
Variationer i mælkefedtets sammensætning
Omdannelser af mælkefedt
Fedtets tilstand i mælken
Bestemmelse af mælkens fedtindhold
Mælkeprotein
Proteiner i mælken
Valleproteiner
Kaseiner
Bestemmelse af mælkens proteinindhold
Mælkesukker
Udvinding og betydning
Omdannelser af mælkesukker
Bestemmelse af mælkens sukkerindhold
Mælkeaske
Askens sammensætning
Askebestanddelenes betydning
Citronsyre
Luftarter i mælk
Mælkens enzymer
Mælkens vitaminer
Fedtopløselige vitaminer
Vandopløselige vitaminer
Forandringer i mælkens vitaminindhold 80
Andre stoffer i mælk
Mælkens fysiske egenskaber
Mælkens farve
Vægtfylde
Mælkens viskositet og dens overfladespænding
Flødeafsætningsevne
Frysepunkt
Redox-potentialet
Mælkens surhedsgrad
pH-bestemmelse
Titrering
Mælkens næringsværdi
Vurdering af mælken som næring for mennesker
Vurdering af mælken som foder for husdyr
Mælkens syrningsevne
Vækstfremmende stoffer
Væksthæmmende faktorer
Mælkekvalitet
Mejeriets krav til leverandørmælken
Mælkens bakterieindhold
Specifikke mikroorganismer
Mælkens friskhed
Sund mælk
Mælkens smudsindhold
Eventuel kemisk forurening af mælken
Mælkens lugt og smag
Mælkens sammensætning
Fedtets syregrad
Fedtets iltning
Lovkrav til mælkens kvalitet
Mælkens skumning
Renskumning
Faktorer, der påvirker renskumningen
Rensning
Mælkens varmebehandling
Udviklingen
Varmebehandlingens virkninger
Varmebehandlingsmetoder
Lavpasteurisering
Højpasteurisering
Sterilisering
Varmebehandlingens fysisk-kemiske påvirkninger
Lovkrav til varmebehandlingen
Membranfiltrering
Principper for membranfiltrering
Osmose - omvendt osmose
Membranfiltreringsprocesser
Hyperfiltrering
Ultrafiltrering
Mikrofiltrering
Koncentrat og permeatsammensætning
Koncentratets fysisk-kemiske egenskaber
Surhedsgrad
Syrningsevne
Løbeevne
Viskositet
Smag
Andre egenskaber
Drift af membranfiltreringsanlæg
Ultrafiltrering
Hyperfiltrering
Mikrofiltrering
Anvendelsesområder
Rengøring
Formålet
Yderligere information
Serie | Mejerilære |
---|---|
Forfatter(e) | E Waagner Nielsen Jens A Ullum |
Kategori | Studiebøger |
Udgivelsesdato | Er udgivet |
Sprog | Dansk |
ISBN-13 | 9788778818393 |
ISBN-10 | 8778818397 |
Indbinding | Hæftet |
Udgave | 5 |
Oplag | 3 |
Sidetal | 200 |
Dimensioner | Bredde: 18Cm - Højde: 24.8Cm |
Genveje | Mejerilære - Bøger |
Tags | Mejeribrug Produktion For Mejeriuddannelser Lære 9788778814111, Mejerilære 1, Studiebøger, Bog |
Fremragende
65.418 anmeldelser
Hurtig, billig og sikker nethandel er noget, som vi bestræber os på, at kunderne altid får hos Gucca.
Hos Gucca.dk vægter vi sikkerhed enorm højt, og vi ser den, som det aller vigtigste element ved handel på nettet. Med NETS godkendelse af vores løsning for online betaling, har vi opnået den største garanti for, at betalingssikkerheden er i orden. Så når du handler og betaler via nettet hos Gucca.dk, er det sikkert.
De 100 dages returret er naturligvis gældende for alle typer varer hos Gucca.dk. Kort sagt betyder det, at hvis du af en eller flere grunde ikke måtte ønske at beholde din vare, så send blot varen tilbage til os, og du vil få dine penge refunderet. Inden du sender din vare tilbage, har du altid mulighed for at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl.
Det er vigtigt, at du som kunde hos Gucca modtager dit produkt både sikkert og hurtigt. Du har varen i dine hænder indenfor 1-2 hverdage, hvis vi har den på lager. Du kan altid se den præcise lagerstatus på det enkelte produkt. Tag fat i os hvis du fortsat skulle have spørgsmål til enten leveringstid eller lagerstatus for et produkt.
Du har i vores webshop mulighed for at betale på adskillige måder. Der er frit valg blandt betalingsformer - du gør brug af den, der passer dig bedst. Lige meget hvilken betalingsmetode, du gør brug af - kan du føle dig tryg og sikker. Du ser alle betalingsmuligheder her. Vær opmærksom på, at kreditkort har den fordel, at det først er på afsendelsesdagen, at pengene hæves fra din konto.
Støder du på problemer når du besøger Gucca.dk, eller har du spørgsmål, beder vi dig tage kontakt til os omgående. Kundeservice er åben på hverdage imellem klokken 10-15, og med godt humør og et smil tager vi imod din henvendelse.
Køber du hos os, har du altid mulighed for at spore ordren hele vejen, fra den forlader vores adresse, og til den er dig i hænde. Når købet er fuldendt, kan du efterfølgende tilgå din egen ordreside. Her har du mulighed for at følge med i, hvornår din vare sendes afsted. Du får leveringsinformation via mail, når din pakke sendes fra vores lager og er på vej.