Beskrivelse
Med kommentarer.
Nyt i 16. udgave Kommentaren er opdateret med henvisninger til den nyeste retspraksis og litteratur, ligesom de ændringer i reglerne om konkurskarantæne, der træder i kraft den 1. juli 2024, er kommenteret.
Konkursloven med kommentarer Et klassisk værk, der gennemgår den materielle og processuelle insolvensret med omfattende henvisninger til retspraksis og litteratur!
Lovkommentaren behandler systematisk regler og principper for: Rekonstruktionsbehandling og forebyggende rekonstruktionsbehandling, herunder
- Processen
- Forholdet til kreditorerne
- Forholdet til panthaverne
- Rekonstruktionsplanen og -forslaget
Konkursbehandling, herunder
- Boets aktiver
- Krav mod boet
- Modregning i konkurs
- Omstødelse
- Boet som part i rets- og voldgiftssager
Reglerne om gældssanering, herunder
- Processen
- Betingelser
- Erhvervsmæssig gæld
Målgruppe
Bogen henvender sig til alle, der kommer i berøring med insolvensretlige forhold, herunder advokater, revisorer og andre rådgivere samt medarbejdere i den finansielle sektor, interesseorganisationer og ved domstolene.
Om forfatterne Lars Lindencrone Petersen er complianceansvarlig hos advokatfirmaet Bech-Bruun. Han har tidligere været landsdommer ved Østre Landsret og formand for en række lovforberedende udvalg, herunder udvalget om virksomhedspant og Konkursrådet. Han har medvirket i flere offentlige undersøgelser. Lars underviser på Københavns Universitet, fungerer som censor på Aalborg Universitet og Odense Universitet og er adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en række udgivelser inden for insolvensretten, fuldbyrdelsesretten og procesretten.
Anders Ørgaard er professor i formueret ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, hvor han bl. a. underviser i formueret, konkursret og rekonstruktionsret. Dertil er han ansat som advokat hos TVC-Advokatfirma, og han har møderet for Højesteret. Anders Ørgaard er forfatter til en række bøger og artikler om bl. a. insolvensret, voldgiftsret, aftaleret, panteret, obligationsret, selskabsret og erstatningsret.