Januar Udsalg - se alle tilbud
close

Imperiets Børn - Anne Kirstine Hermann - Bog

1 anmeldelseIndbinding: Indbundetinfo
249,95 kr
Forlagets pris 329,95 kr
Du sparer 80,00 kr (24%)
  • local_shippingKun få på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 66.381 anmeldelser

Beskrivelse

Da FN kom til verden i 1945 oven på Anden Verdenskrig, pålagde det internationale samfund lande at give deres kolonier selvstændighed. Det betød, at Danmark skulle forlade Grønland. Det skete bare aldrig, og skiftende regeringer'førte gennem 40erne og 50erne både grønlænderne og FN bag lyset for at bevare Grønland som en del af Danmark. Det gik hårdt ud over både den grønlandske kultur, det grønlandske sprog og ikke mindst de grønlandske børn.

IMPERIETS BØRN fortæller for første gang den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie og går tæt, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Det skete bl. a. ved at skjule sandheden om FN's retningslinjer for grønlænderne, ved at gå imod danske topjuristers klare anbefalinger og ved at skabe en række reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske.

Fortællingen om IMPERIETS BØRN er blevet til efter omfattende research i Rigsarkivet og Folketingets bibliotek i København, i FN's arkiver i New York samt rejser i Grønland. Bogen er derfor også fyldt med øjenvidne beretninger fra grønlændere, der oplevede danskernes insisteren på at gøre de arktiske folk danske.

Yderligere information

Forfatter(e)Anne Kirstine Hermann
KategoriBøger
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
SprogDansk
ISBN-139788727038490
ISBN-108727038491
Vis mere

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Imperiets Børn Bog til 3 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse
Bedøm produktet
Christian Lyberth
Fordomme har jeg hørt nok om.
Bogen repræsenterer et nøje udvalgt dokumentarisk materiale, som i sin mangel og sine bevidste udeladelser kommer til at understøtte bl.a. den unuancerede fremstilling af det danske persongalleri , der optræder i bogen. På den måde er bogen ikke blevet den faktaboks, som må formodes at være forfatterens intention. Og proceduren i udgivelsen forskertser som sædvanlig den grønlandsktalende befolknings stemme. Nu har vi fået de danske reaktioner først, mens de grønlandsktalende må vente med at give deres besyv med. Det er også en hage ved den. Vi er 2 mennesker, som læser bogen højt for hinanden, 2 kapitler ad gangen. En har “ grønlandser-faring” fra skoleverdenen gennem 10 år, mens den anden har boet fast i landet i 34 år, med bopæl rundt i hele landet, lært sig sproget, kulturen og de uskrevne etiske guidelines. Bogen er et spadestik dybere end de fleste andre bøger om emnet, men har ikke kvaliteten til at stå alene.