Beskrivelse
Ernæringsassistentens arbejdspladser er mangfoldige, og det er meget forskellige mennesker der skal planlægges og produceres mad til. Det er derfor vigtigt at ernæringsassistenten kan sætte sig ind i målgruppens ønsker, vaner og ernæringsmæssige behov og kan omsætte dette til lækker og velsmagende mad. Hensynet til klima og bæredygtighed fylder mere og mere i de professionelle køkkener og skal dermed også tænkes ind i den daglige madproduktion. Denne bog giver ernæringsassistenten de nødvendige redskaber til dette arbejde.
Bogen indeholder følgende kapitler:
- Introduktion til kostlære og -vurdering
- Madvaner og spisekultur
- Mad-og måltidspolitik - den røde tråd i hverdagen
- Normalkost
- Sygehuskost
- Kost til småtspisende
- Vegetarkost og andre planterige kostformer
- Målgrupper
- Det bæredygtige køkken - økologisk og klimavenlig produktion
- Måltidsfordeling og portionsstørrelser
- Menusammensætning
- Menuplanlægning i praksis
- Menuplanen - et vigtigt kommunikationsredskab
- Menuvalg
- Rammerne omkring måltidet
- Næringsstofberegning
- Vurdering af madens sammensætning
- Kost-og brugerundersøgelser
Overalt er teksten krydret med eksempler og illustrationer.
Yderligere information
Forfatter(e) | Lenette Grønning Jørgensen |
---|---|
Kategori | Studiebøger |
Forlag | Praxis |
Udgivelsesdato | Er udgivet |
Sprog | Dansk |
ISBN-13 | 9788729005889 |
ISBN-10 | 8729005884 |
Indbinding | Hæftet |
Udgave | 7 |
Oplag | 1 |
Sidetal | 248 |
Dimensioner | Bredde: 17Cm - Højde: 24.1Cm |
Tags | Kostlære Og, Studiebøger, Bog |
GPSR | Produktsikkerhed |