Januar Udsalg - se alle tilbud
close
-81%

De Fem Franske Kokke - Espen Uldal - Bog

1 anmeldelseIndbinding: Hardbackinfo
49,95 kr259,95 kr
Du sparer 210,00 kr (81%)
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 66.349 anmeldelser

Beskrivelse

Historien om gastronomiens udvikling i Danmark.

De fleste danskere ved, at vi i dag har en af de mest interessante og velestimerede madscener i verden. De færreste ved dog, hvordan vi er nået dertil.

Det hele begyndte i 1970 på en café ved siden af Hostellerie de la Poste i byen Avallon i Frankrig, hvor det lykkedes ægteparret Lene og Sven Grønlykke at overtale den 25-årige kok på La Poste, Michel-Patrick Michaud, til at komme til Danmark og skabe et fransk menukort på deres nyrenoverede kro i Faldsled, der skulle åbne i 1971.

Herfra begyndte udviklingen af det danske køkken, som vi kender i dag, og det var en sej kamp, for Danmark var et gastronomisk uland. Men sammen med sine fire landsmænd, Jean-Louis Lieff­roy, Christian Bind, Daniel Letz og Francis Cardenau, foretog Michaud nogle af de mest afgørende kvantespring i dansk madhistorie.
Det er omkring disse fem franske kokke, denne fortælling bevæger sig, men den fortæller også om nogle af de danske personligheder i og uden for køkkenet, der var med til at få det til at ske.

Disse fem franske kokke brød hele tiden nye grænser for det danske køkken, mens de oplærte og inspirerede en stor og talentfuld skare af danske kokke, der sidenhen har videreudviklet det danske køkken, der i dag befinder sig på højeste internationale niveau.

Yderligere information

Forfatter(e)Espen Uldal
KategoriBøger
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
SprogDansk
ISBN-139788712064657
ISBN-108712064657
Vis mere

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt De Fem Franske Kokke Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse
Bedøm produktet
John Senius-Jørgensen
Absolut anbefalelsesværdig bog om starten på Dansk gastronomi og dens besværlige begynder vanskeligheder.
Læseren tages med på hidtil ukendte små historier, der fletter sig ind på en naturlig måde i indholdet.
Jeg læser min langsomt, for den skal nydes.